SQLSERVER

دوره آموزش SQLSERVER

پرداخت شهریه و ثبت نام

 

طول دوره: 22 جلسه (22 ساعت)

شروع دوره: تیرماه 1401

روز برگزاری: دوشنبه

ساعت برگزاری: 18 تا 19

تعداد جلسات: 22

SQL چیست؟

SQL که به عبارت سیکوئل نیز معروف است، مخفف عبارت Structured Query Language می باشد که آنرا “زبان ساختاریافته جستار” یا “زبان پرس‌وجوی ساختار یافته” نیز معنی می‌کنند. در دهه ۱۹۷۰ اصطلاح اختصار «جستار به زبان انگلیسی ساختاریافته (SEQUEL)» یا سیکوئل به آن اطلاق می شد که به دلیل انحصار تجاری این نام تحت اختیار یک شرکت هواپیمایی، به اس-کیو-ال (SQL) تغییر نام پیدا کرد.

اِس کیو اِل یک زبان استاندارد برای دسترسی و کار با پایگاه‌داده (database) است. این زبان از سال ۱۹۸۷ یک زبان استاندارد بین المللی (ISO) بوده است.

Query چیست؟

جستارها یا کوئری ها عادی ترین عملیات در SQL محسوب می شوند که توسط یک عبارت تعریفی SELECT اجرا می شوند. عبارت SELECT داده ها را از یک یا چند جدول بازیابی می کند. عبارت «SELECT استاندارد» هیچ تاثیر ماندگاری بر روی دیتابیس ندارد. برخی عبارتهای «SELECT غیر استاندارد»، مانند «SELECT INTO» که در برخی دیتابیسها موجود هستند، می توانند اثرات ماندگار بر دیتابیس داشته باشند.

کوئری ها به کاربران اجازه می دهند تا داده دلخواه را تعریف کنند و «سیستم مدیریت دیتابیس» را مسئول برنامه ریزی، بهینه سازی و اجرای عملیات فیزیکی لازم برای تهیه نتیجه دلخواه قرار دهند.

sql server چیست و چه کاربردی دارد؟

در پاسخ نرم افزار sql server چیست بایستی گفت که یک بانک اطلاعاتی از نوع دیتابیس‌های رابطه‌ای یا Relational Database است که توسط کمپانی Microsoft ارایه شده، و وظیفه اصلی آن ذخیره و بازیابی اطلاعات براساس درخواست نرم‌افزارهای دیگر می‌باشد. مایکروسافت اس کیو ال سرور دارای نسخه‌های متنوع و متناسب با مخاطبان و محیط‌های کار مختلف است که در ادامه این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.

مهم ترین کاربرد اس کیو ال سرور ساخت بانک اطلاعاتی با حجم بالا است که تعداد زیادی کاربر بطور همزمان می توانند به آن دسترسی داشته باشند.

کدهای پایه‌  اس کیو ال سرور، ابتدا توسط شرکت Sybase SQL Server طراحی شد و بعدها شرکت مایکروسافت، امتیاز کامل آن نرم‌افزار را خریداری نمود. هدف مایکروسافت از خریداری این نرم‌افزار، ارتقای آن به سطوح بالاتر و رقابت با دیتابیس‌های ارایه شده توسط شرکت‌های Oracle و IBM بود. با این هدف، تیمی متشکل از شرکت مایکروسافت، Sybase و Ashton-Tate تشکیل شد و اولین نسخه از این نرم‌افزار به نام SQL Server 1.0 برای سیستم عامل OS2 در سال ۱۹۸۹ منتشر گردید.

این نسخه در واقع، معادل نسخه قبلی آن یعنی “Sybase SQL Server 3.0” بود که برای سیستم‌عامل Unix منتشر شد. بعدها نسخه” “Microsoft SQL Server 4.21 برای سیستم‌عامل‌هایNT و “Windows NT 3.1” منتشر شد، و این امر موجب محبوبیت بیشتر آن نزد کاربران ویندوز گردید .

Microsoft SQL Server 6.0، اولین نسخه این نرم‌افزار برای سیستم‌عامل‌های ویندوز NT بود که در ساخت آن، از هیچ یک از تکنولوژی‌های Sybase استفاده نشد.

Windows NT در سرونوشت SQL سرور چه نقشی داشت؟

بعد از انتشار Windows NT، دو شرکت مایکروسافت و Sybase از یکدیگر جدا شدند و هر یک از آنها، تلاش کردند تا با نرم‌افزار خود بازار را تسخیر کنند. مایکروسافت تمامی حقوق طراحی و فروش نرم افزار Microsoft SQL Server را به صورت اختصاصی، به نام خود ثبت نمود و شرکت Sybase نیز برای جلوگیری از بروز اشتباه، با تغییر نام نرم‌افزار خود به ” Adaptive Server Enterprise “، به تلاش برای رقابت با نرم‌افزار مایکروسافت پرداخت.

در حال حاضر با گذشت بیش از ۱۰ سال از انتشار نسخه‌های قبلی محصولات مایکروسافت اس کیو ال سرور، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای برای افزایش بهره‌وری این نرم افزار صورت گرفته است. ابزارهای Client IDE و همچنین بسته‌های مکمل بسیاری همراه نسخه SQL Server 2005 منتشر گردید. ابزار ETL، سرور گزارش‌گیری (Reporting Service)، ابزار OLAP و یا سرور استخراج داده‌ها (Data mining server)، سرویس‌های تحلیلی و چندین تکنولوژی پیام‌رسان، نمونه‌هایی از این امکانات ویژه هستند.

برنامه نویسی مقدماتی

دوره آموزش مقدماتی برنامه نویسی

پرداخت شهریه و ثبت نام

 

طول دوره: 5 جلسه (8 ساعت)

شروع دوره: تیرماه 1401

روز برگزاری: چهارشنبه

ساعت برگزاری: 17:30 تا 19

تعداد جلسات: 5


برنامه نویسی چیست:


بدون شک، برنامه نویسی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که امروزه نه تنها برای فارغ التحصیلان و دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر، بلکه برای سایر رشته‌ها و زمینه‌ها نیز به شکل ضروری، مورد نیاز است. هر ساله، بر تعداد موقعیت‌های شغلی که مرتبط با برنامه‌نویسی هستند و یا پیش‌نیاز اصلی آن‌ها برنامه‌نویسی است، افزوده می‌شود. از طرفی، بخشی جدا نشدنی از فرایند تحقیق و پژوهش در اکثر رشته‌های دانشگاهی امروزی، کار با کامپیوتر و توانایی پیاده‌سازی ایده‌ها و الگوریتم‌ها در قالب برنامه‌های کامپیوتری است. قطعا در این مسیر، دانشجویان نیازمند یادگیری و کسب مهارت‌های برنامه‌نویسی هستند.